Tecken som stöd

Teckenkurs nu på förmiddagen - sen jobba.
Vi, några stycken från mitt jobb,  var första gången i går,
och ska sen gå några förmiddagar och lära oss TSS - tecken som stöd.
(Klicka på länken om du inte vet vad det är)
Nu tränar jag som en bäng på handafabetet!


Ha en fin dag! =)


Kommentarer
Postat av: Pia

Åh, så synd att du inte bor närmare.. då hade jag kunnat ha kurs med dig/er. Har jobbat som lärare i just TSS - tecken som stöd.

Varför lär ni er det, förresten? Jag borde ju veta vad du jobbar med men för tillfället är det helt blankt i mitt huvud!! ;o)

2009-09-01 @ 16:52:37
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Av en eller annan okänd orsak har jag alltid haft lust att lära mig teckenspråket trots att jag aldrig har haft använding för det. Kanske jag skall se till att få använding för det först... :)



Sv: Jag blev överraskande nöjd med byrån. Målande en spegel och ett nattduksbord också, det blev lika bra som byrån. Roligt när man får till det! :)

2009-09-01 @ 17:49:26
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Johanna

TSS - Då tänker jag på Abbe :)

Hoppas kursen gick bra!

2009-09-01 @ 18:19:52
URL: http://skuggi.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Sv: Jag avundas alla som arbetar med människor, även om jag faktisk tycker mycket om mitt jobb (ekonomi). Men när man får gensvar när jag jobbar med människor är kicken mycket större. Jag uppnår förhoppningsvis bara bra siffror. Nu har ju det betydelse för arbetsplatser etc, men det är inte samma sak.



Jag både gillar att "återvinna" och sen är det en ekonomisk fråga också. Det var inte helt planerat att få dottern hem igen, men väldigt trevligt! (Om man bortser från omständigheterna!!)



Sov gott!! :)

2009-09-01 @ 21:28:16
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Anki

Teckenspråk är en enorm merit och oerhört användbart i flera situationer. Skulle vilja lära mej det....ser otroligt svårt och invecklat ut när man exempelvis tittat på teckentolkarna på univeritetet. Spännande, Lycka till!!



Kramar

2009-09-01 @ 21:57:34
URL: http://lamasen.blogg.se/
Postat av: Pia

Sv: Jo, jag är utbildad vuxendövtolk, dvs jag arbetar för dem som blivit döv i vuxen ålder. De behöver alltså bara hjälp med att "höra" och har svenska som sitt första språk i jämförelse med barndomsdöva(födda döva eller blivit döva som unga) vars första språk är teckenspråket.



Jag har jobbat som lärare i TSS till just gruppen vuxendöva. Ett väldigt roligt jobb!!



Ja, jag vet att det är många inom samma gebit som dig som använder TSS som stöd.. Superbra!

2009-09-01 @ 22:34:25
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Evelina

Åh vad roligt med teckenspråk!! Jag stödtecknar åt en liten kille på jobbet (jobbar på en förskola) man har så mycket nytta av det!!! Lycka till med kursen!

2009-09-07 @ 23:35:07
URL: http://evelinalinnea.blogg.se/
Postat av: Linda

åå vad roligt:) Älskar teckenspråket, är så himla roligt att teckna, gick min första tss kurs för ca 6år sen eller nått, då var jag ca 16.. Nu är jag 22 och har gått en teckenspråks kurs (med döva lärare) och lite andra små tecken kurser och kan teckna med döva:) måste bara öva på att bli bättre på att avläsa:)Så att jag kan teckna och avläsa med lite mer flyt;)

Jag jobbar i förskolan och kan använda lite takk eller tss, det är samma sak..

Men jag önskar och hoppas jag kommer till en annan avd på mitt jobb där döva/hörselskadade barn går som har ci eller hörapparat.. :) Det är drömmen just nu, eller att få jobba som resurs åt ett dövt/hörselskadat barn eller ett barn som oxå är i behov av teckenspråk..

Hoppas att du har haft en bra kväll!

Ta hand om dig! Kram

2009-10-03 @ 22:45:35
URL: http://lindalewander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0